Mini bo poslal športno različico svojega novinca na zahtevno preizkušnjo vzdržljivosti. Foto: Mini
Mini bo poslal športno različico svojega novinca na zahtevno preizkušnjo vzdržljivosti. Foto: Mini

Mini john cooper works endurance coupe je uradno ime različice, ki bo od sobote do nedelje v 24 urah dokazovala svojo vzdržljivost in poskušala zbuditi čim več pozornosti med potencialnimi kupci serijske različice nenavadnega Minijevega novinca, ki naj bi jo javnosti uradno predstavili jeseni. Na dirkališču pa bo kroge premagovala različica s posebej prirejenim 1,6-litrskim motorjem.

Štirivaljnik z dvojno turbino zmore 184 kW (250 KM) in dosega navor do 330 Nm ter hitrosti do 250 km/h. Športni preizkušnji je seveda prilagojeno tudi trdo podvozje s prilagodljivimi blažilniki, ki omogočajo ustrezne prilagoditve glede na različne pogoje na progi Nordschleife. Za boljšo lego bosta skrbela tudi dodatna usmernika zraka na sprednjem delu in zadku, voznik pa bo sedel v povsem spremenjeni dirkalni kabini z varnostno kletko.

Športni dogodek na Nürburgringu se je uradno začel danes in vse do sobote ne bo manjkalo prireditev za ljubitelje avtomobilskega športa. Osrednja preizkušnja pa se začne v soboto ob 16:00.