Iz manufakture AMG v Affalterbachu bo pripeljalo le pet primerkov jubilejnega superšportnika. Foto: Daimler
Iz manufakture AMG v Affalterbachu bo pripeljalo le pet primerkov jubilejnega superšportnika. Foto: Daimler

Podjetje, ki skrbi za dodatno oplemenitenje Mercedes-Benzovih izdelkov, namreč letos praznuje 45. obletnico delovanja in ob tem jubileju so poskrbeli tudi za malce dodatnega blišča in prilivov v blagajno. SLS AMG GT »45th anniversary« zbuja pozornost že zaradi posebne barve karoserije, ki je bila doslej rezervirana le za prav tako jubilejnega posebneža SL 65 AMG. Da bi bilo opazovalcem in nenazadnje kupcem povsem jasno kaj je pred njimi, pa so dodali še nekaj logotipov, ki tudi številčno označujejo izdelke zelo omejene serije.

Po zagotovilih predstavnikov tovarne naj bi namreč v omejeni seriji izdelali le pet vozil. Za vgradnjo 6,3-litrskega motorja V8 je posebej zadolžen Bernd Schneider, svetovni prvak FIA GT iz leta 1995 in petkratni prvak DTM, ki je že od leta 1997 tudi ambasador naveze Mercedes-AMG in inštruktor v njihovi vozniški akademiji.

Bernd Schneider bo pri vseh petih vozilih jamčil za kakovost vgradnje tudi s svojim podpisom na posebnem certifikatu, za morebitne dvomljivce o inženirskem talentu nesporno talentiranega voznika, pa pri AMG-ju še dodajajo, da bo pri vgradnji sodeloval tudi anonimni, a brez dvoma spretnejši, specialist za tovrstna dela iz tovarne.

Kupcem bodo vozila predali na sedežu podjetja v Affalterbachu, kjer jih bodo v novi 360 kvadratnih metrov veliki namenski dvorani za tovrstne svečane predaje, seznanili s podrobnostmi o vozilu, tradiciji tovarne in nato povabili tudi v manufakturo, kjer ročno izdelujejo dragocene posebneže. Novopečeni lastniki pa se bodo lahko z dragoceno igračko zapeljali tudi po tovarniškem dirkališču v spremstvu inštruktorja. Seveda pa bo to rezervirano le za pet petičnežev, ki bodo pripravljeni in sposobni odšteti skoraj pol milijona evrov. Nakup SLS AMG GT3 »45th anniversary« v Nemčiji bo kupce stal točno 446.250 evrov, vključno z davkom.