V letu 2008 želijo prodati 220 fiatov 500. Foto: MMC RTV SLO/N. G.
V letu 2008 želijo prodati 220 fiatov 500. Foto: MMC RTV SLO/N. G.
Fiat 500 v Ljubljani

Fiat je za predstavitev malčka v Sloveniji izbral valentinovo. Organizatorji so očitno menili, da (zaljubljenim) obiskovalcem ni do dolgočasnih govorov o nameravanem številu prodanih avtomobilov, poslovnih uspehih Fiata, kilovatih, izpustih ogljikovega dioksida ... Ker oder ni bil namenjen moškim s kravatami, je bilo več časa za številne glasbenike in voditelja Lada Bizovičarja.

"Fičko" skrbel za rodnost
Ker ime fiat 500 marsikoda spomni na ime fičko, je obiskovalce na to ime spomnil tudi voditelj. Da ne bi bilo gledalcem ob suhoparnem govoru morda dolgčas, je Bizovičar s svojim vodenjem poskrbel za smeh. Kot na primer takrat, ko se ni strinjal s tistimi, ki pravijo, da "fičko" ni družinski avto, če pa so v njem vendarle hodili na morje s hrano za tri tedne, z vsemi otroškimi igračami, vanj pa se je stlačilo tudi sedem ljudi. Pa še za rodnost je skrbel, saj je bilo v "fičku" spočete pol nekdanje "Juge". Ali pa takrat, ko je iz fiata stopil z lepo hosteso in dejal, da je avto prostoren, sedeži udobni, amortizerji delujejo, preizkusil pa je tudi "air-bage".

Kaj vi menite o novem fiatu 500 in kakšne spomine imate na fička? Napišite na forumu ali blogu.

Fiat je v središču Ljubljane poskrbel za pravo zabavo ob valentinovem - manjkali niso niti rdeči baloni v obliki srčka in z napisom 500 -, saj so se na odru zvrstili številni glasbeni gosti, ki niso zapeli samo ene pesmi in odšli. Gledalce so tako zabavali Perpetuum Jazzile, Trkaj, Neisha in Da Phenomena.

Nejc Gole










































Fiat 500 v Ljubljani
Tako kot na premieri fiata 500 julija v Torinu je tudi v Ljubljani potekal performans v zraku. Foto: MMC RTV SLO/N. G.
Glavne niti v rokah je vlekel Lado Bizovičar, ki je dejal, da ima na fička lepe spomine. Navsezadnje, je bil v njem spočet, je povedal. Foto: MMC RTV SLO/N. G.
Perpetuum Jazzile pod vodstvom Tomaža Kozlevčarja je bil z baloni v znamenju praznika zaljubljenih. Foto: MMC RTV SLO/N. G.
Bodeči pogled bodeče Neže Buh - Neishe. Foto: MMC RTV SLO/N. G.
Da Phenomena prvič ... Foto: MMC RTV SLO/N. G.
... in Da Phenomena drugič. Foto: MMC RTV SLO/N. G.
Manjkali pa niso niti najpomembnejši - zaljubljenci. Foto: MMC RTV SLO/N. G.