Veloster je posebnež, ki bo zbujal pozornost, na slovenske ceste pa naj bi jih letos zapeljalo sto. Foto: M. Kr.
Veloster je posebnež, ki bo zbujal pozornost, na slovenske ceste pa naj bi jih letos zapeljalo sto. Foto: M. Kr.

Veloster je kupe s praktičnim dodatkom, konstruktorji so mu namreč na desni strani namenili še ena vrata za lažji dostop do zadnjih sedežev.

V teh dneh bo v Hyundaijeve salone po Sloveniji pripeljal kupe, ki med drugim zbuja pozornost zaradi zanimive ideje konstruktorjev, da bi povečali uporabnost na videz klasičnega kupeja z dodatnimi vrati. Samo na desni strani ima namreč veloster še vrata za dostop do zadnjih sedežev, kar je hkrati zanimiva konstrukcijska rešitev, kot tudi malce marketinškega dodatka za zbujanje pozornosti. Sicer pa bo veloster za zdaj na voljo le z enim 1,6-litrskim bencinskim motorjem, ki zmore 103 kilovate (140 KM), precej več bo izbire pri opremi. Tri sicer izdatne serijske pakete opreme, pa bo mogoče še dopolniti z nekaterimi dodatki. Na primer s samodejnim menjalnikom, usnjenim oblazinjenjem, navigacijskim sistemom …

Za najcenejšega velosterja na ceniku bodo morali kupci v Sloveniji odšteti 19.990 evrov, za najdražjega brez morebitnih dodatkov pa 22.990 evrov.

Pri zastopniku, za razliko od številnih drugih znamk, morebitnih popustov ne omenjajo, saj zagotavljajo, da že v izhodišču postavijo realno ceno, ki vključuje tudi petletno trojno jamstvo brez omejitve kilometrov.