Trivratni kupe se bo v Evropi javnosti predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi. Foto: Hyundai
Trivratni kupe se bo v Evropi javnosti predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi. Foto: Hyundai

Že konec meseca maja ali v začetku junija pa bo veloster pripeljal tudi v slovenskem prodajne salone. Kljub temu da ga pri Hyundaiju uvrščajo v razred kupejev, v primerjavi s tekmeci izstopa po uporabni podrobnosti. Na sovoznikovi strani ima namreč dodana še zadnja vrata, ki močno povečajo uporabnost in udobje zadnjih sedežev. Velika dvižna vrata prtljažnika pa so samo še dodaten plus k uporabnosti avtomobila, ki sledi dinamičnim oblikovnim smernicam znamke. Del teh predstavljajo prepoznavna Hyundaijeva šestkotna sprednja maska, izbočeni koloteki in razgibano oblikovani žarometi. Del športnega videza pa predstavljata tudi majhno steklo na zadku s podaljškom na streho ter sredinsko nameščena izpušna cev.

Veloster bo kot prvi opremljen s Hyundaijevim 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko, poganjal pa ga bo 1,6-litrski štirivaljni bencinski motor GDI.

Več podrobnejših informacij o pogonskih agregatih in ostale tehnične podatke o novem kupeju, ki bo na voljo evropskim kupcem, pa bodo izdali ob evropski premieri vozila marca letos na avtomobilskem salonu v Ženevi.