Zafira tourer biturbo kljub svojemu družinskemu značaju skriva v sebi športno dušo. Foto: Opel
Zafira tourer biturbo kljub svojemu družinskemu značaju skriva v sebi športno dušo. Foto: Opel

Najzmogljivejša zafira tourer pod motornim pokrovom skriva 2,0-litrski dizelski agregat z dvema turbinskima polnilnikoma, ki zmore 143 kilovatov (195 KM) moči in 400 Nm navora. Kompaktni enoprostorec s potniško kabino, v kateri je prostora za sedem potnikov, pa pospeši od 0 do 100 kilometrov v 8,9 sekunde in dosega hitrosti do 218 kilometrov na uro.

Ali to drži, naj bi zakonito sicer preizkušali le vozniki na tistih odsekih nemških avtocest, kjer je takšna pregreha mogoča, drugi pa uživali predvsem v poskočnosti avtomobila, ki bi mu sicer prisodili bolj umirjen družinski značaj.

Glede na zmogljiv pogonski agregat so konstruktorji poskrbeli tudi za ustrezne prilagoditve drugih sistemov, vključno z mehatronskim vzmetenjem flexride, ki skrbi tako za večje udobje kot tudi varnejše premagovanje razdalj z višjimi hitrostmi. Pri Oplu še poudarjajo, da lahko motor kljub svojim zmogljivostim dosega zmerno povprečno porabo 5,6 litra na sto kilometrov, kupcem pa zafiro tourer biturbo ponujajo za 29.710 evrov.