Sisley želi trenutek izgube nedolžnosti upodobiti v dokumentarnem filmu. Foto: EPA
Sisley želi trenutek izgube nedolžnosti upodobiti v dokumentarnem filmu. Foto: EPA

Samooklicani umetnik Justin Sisley je po fakulteti v Melbournu polepil plakate, na katerih je nedolžna dekleta vabil na snemanje svojega dokumentarnega filma. Svojo nedolžnost naj bi v raziskovalne namene izgubile pred njegovo kamero, najprej pa bi jo morale tudi dokazati z uradnim zdravniškim potrdilom, ki bi ga po pregledu moral napisati njihov ginekolog.

Dekletom je namenil tudi honorar v višini nekaj več kot 10.000 EUR. Ponudil jim je tudi možnost, da njihovo nedolžnost proda na internetu, same bi dobile 90 odstotkov dobička, "le" 10 odstotkov pa bi pripadlo njemu kot posredniku. Ni znano, ali je študentke premamil denar ali pa gola radovednost, znano je le, da se je na njegov poziv odzvalo kar 100 deklet.

Združenje avstralskih družin je njegov projekt ostro obsodilo, saj so menili, da je nemoralno ponujati dekletovo nedolžnost na svetovnem spletu. Oglasila se je tudi policija in mu ukazala, naj sname plakate, saj so nekateri trdili, da vzpodbujajo k prostituciji. Sisley se je branil, češ da gre za raziskovanje, umetnost, dokumentarni film. Priznal je, da so ga klicali nekateri zaskrbljeni starši prijavljenih deklet, a dodal, da je bilo skupno veliko več pozitivnih mnenj.