Igralka brez dlake na jeziku ni nikoli skrivala svojih let, gub in telesa. Foto: NYMAG
Igralka brez dlake na jeziku ni nikoli skrivala svojih let, gub in telesa. Foto: NYMAG
Helen Mirren
Fotografije so posneli brez kakršnih koli popravkov. Foto: NYMAG

Oskarjevka je namreč pred premiero najnovejšega filma Love Ranch, ki ga je režiral njen mož Taylor Hackford in v katerem nastopa v vlogi lastnice bordela, odvrgla oblačila za New York Magazine.

Kot je poudarila igralka v intervjuju za omenjeno revijo, se za omenjen korak ni odločila zaradi denarja ali zaradi tega, ker je njena kariera začela bledeti in želi z golim poziranjem pritegniti pozornost. Igralka je pozirala gola, ker se enostavno nima česa sramovati in nima česa prikrivati. Takšne so tudi fotografije, ki jih je posnel znani fotograf Juergen Teller - brez kakršnih koli kozmetičnih in računalniških popravkov.

Hči ruskih izseljencev (Helenino pravo ime je Iliena Vasiljevna Mironov) namreč meni, da je resnica pomembna stvar, ki jo osvobaja ter da je nikoli ne more nekdo nagovoriti, da bi kaj skrivala oziroma lagala. Novinar Logan Hill, ki je intervjuval Helen, je dejal, da je Helen kljub svojim letom prava bomba, ki osvaja z vsakim korakom in besedo.

Drzne Sophia, Susan, Sharon in Catherine
Helen Mirren ni prva niti zadnja zvezdnica, ki je odvrgla oblačila tudi v svojih zrelih letih. Pred njo je to, sicer v blažji obliki, storila 75-letna Sophia Loren. Slavna italijanska igralka ja namreč pred tremi leti pozirala v spodnjem perilu za potrebe snemanja Pirellijevega koledarja, s čimer je postala najstarejša ženska, ki je krasila slavni koledar. Svojo zapeljivo plat je pred dvema letoma pokazala tudi danes 63-letna Susan Sarandon. Fotografije na katerih ima igralka le mrežaste nogavice, prsi pa ji prekriva pernat šal, so se znašle v knjigi fotografa Timothyja Whita Hollywood Pinups.

Za drznejšo potezo se je odločila nekoliko mlajša 40-letna Catherine Zeta Jones, ki je v evinem kostumu pozirala za revijo Allure, pred enim letom pa je zgoraj brez pozirala tudi danes 52-letna Sharon Stone. Na naslovnici revije Paris Match je Sharon sporočala: "Imam 50 let, pa kaj?!"