S hladnim orožjem v rokah. Foto: GQ
S hladnim orožjem v rokah. Foto: GQ

25-letna igralka, ki ji je Revni milijonar poleg slave, denarja in kopice novih vlog prinesel tudi ljubezen, ki jo je našla v pet let mlajšem soigralcu Devu Patelu, se je za GQ (potem ko je odvrgla precej cunjic) med drugim razgovorila tudi o svojem novem filmu, ki ga snema z Woodyjem Allenom.
Freida je priznala tudi, da se je Revnega milijonarja na koncu že malce naveličala. "Zdelo se mi je, da so se ljudje skoraj že naveličali gledati naše obraze povsod," pravi. 25-letnico je tudi skrbelo, da po dolgi kampanji za film in po oskarjih zanjo ne bo več dela.
"V filmu pravi Jamal: 'Ona je najlepše dekle na svetu.' Meni pa se je zdelo, prekleto, to bo zame konec. Po tem ne bom dobila več nič resnega!"
Snemala z Allenom in Schnabelom
V Mumbaju rojeni lepotički ni bilo treba skrbeti - samo letos bo lahko s seznama želja vsakega igralca obkljukala dva režiserja: Woodyja Allena in Juliana Schnabela. Z Allenom je ravno posnela film Srečala boš visokega, temnega tujca (You Will Meet a Tall Dark Stranger), v katerem igra čelistko, ki premami Josha Brolina z okna svojega londonskega stanovanja.
V Schnabelovem filmu Miral pa igra Palestinko, vzgojeno v jeruzalemski sirotišnici, ki se vplete v politično dogajanje v Gazi.
Freida razlaga, da oba ugledna režiserja ne bi mogla biti bolj različna: "Woody je nekdo, ki ga resnično cenim, ker je legenda, a o njegovem življenju nisem izvedela ničesar. Z Julianom pa sva razvila zelo oseben odnos." A Dev se nima ničesar bati, saj Pintova pojasni: "Odnos kot oče in hči."