Betty je za svoj uspeh hvaležna svojim lepo oblikovanim nogam. Foto: EPA
Betty je za svoj uspeh hvaležna svojim lepo oblikovanim nogam. Foto: EPA
Sharon Stone
Prizor iz filma Prvinski nagon se je zapisal v filmsko zgodovino. Foto: EPA

Lepo oblikovane noge so bile vedno na vrhu seznama ženskih želja in moških sanj. Lepo oblikovane noge so namreč pomenile, da si lahko pripadnice nežnejšega spola brez kakršnih koli kompleksov oblečejo minikrila in kratke hlače.

Danes je zavarovanje delov teles nekaj povsem običajnega v zvezdniškem svetu, Betty Grable pa je bila prva zvezda iz 40. let, ki je na pobudo svojega filmskega studia zavarovala svoje noge za milijon dolarjev: "Obstajata dva razloga, zakaj sem uspela v šovbiznisu, in z obema stojim čvrsto na tleh." Še ena izmed igralk, ki je svoje noge zavarovala za dva milijona dolarjev, je dolgonoga Jamie Lee Curtis.

Naslednja, ki je s svojimi nogami (in drugimi deli telesa) obnorela vse moške, je plavolasa Marilyn Monroe. Kader iz filma Sedem let zvestobe, ko veter iz prezračevalne naprave Marilyn dviga krilo, se je vpisal v filmsko zgodovino.

Še en izmed kadrov, ki se je vpisal v filmsko zgodovino, je križanje nog Sharon Stone v Prvinskem nagonu. Dolge negovane noge 51-letnice in razkrito mednožje na zaslišanju so detektive v filmu pustili brez diha.

Kate ali Gisele?
Čeprav ima Kate Moss po mnenju mnogih presuhe noge, ji to ni preprečilo, da postane ena najbolje iskanih manekenk vseh časov. V primerjavi z Britanko so si tako moški kot ženske edini, da sodi med ženske z najlepše oblikovanimi nogami - te niso niti predebele niti presuhe - Brazilka Gisele Bundchen. Lepotica, ki je pred nekaj tedni povila svojega prvorojenca in ki so jo v šoli klicali Oliva, je najbolje plačana manekenka. Giselina kolegica Heidi Klum, ki je rodila svojega četrtega otroka, je svoje noge zavarovala za 2,2 milijona dolarjev, ko je postala zaščitni obraz za Braun.

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate še mišičaste noge Beyonce, Rihannine noge, ki jih je Gillete razglasil za božanske, noge Kim Catrall, ki bi si jih želela marsikatera 53-letnica, še bolj pa si lahko želimo lepo oblikovanih nog Tine Turner, ki si tudi pri 70. brez težav lahko obleče minikrilo ...