O njegovem nenavadnem okusu za dekleta so bila napisana že številna dela. Foto: EPA
O njegovem nenavadnem okusu za dekleta so bila napisana že številna dela. Foto: EPA
Elvis Presley
V Ameriki so 8. januar 2010 proglasili za dan Elvisa Presleyja Foto: EPA

Kot je zapisano v knjigi Baby, Let's Play House: Elvis and the Women Who Loved Him, je Elvis imel v garderobi ob bazenu nameščena velika ogledala, samo zato, da je lahko opazoval svoje obiskovalke med preoblačenjem v kopalke. Prav tako je naročil režiserju Alanu Fortasu, da samo zanj posname nekaj filmov z odraslo vsebino, v katerih so glavne vloge odigrala dekleta v bombažnih spodnjih hlačkah.

"Napisala sem že tri knjige o Elvisu, ampak v nobeni ga nisem obravnavala izključno z ženske perspektive," je povedala avtorica njegove knjige. Nasheva je napisala biografijo, za katero je opravila več kot 40 intervjujev z ženskami, ki so v svojem življenju imele stik s "kraljem". Med njimi so bile njegove sošolke, sorodnice, dekleta in soigralke.

Elvis je plesal paritveni ples
Pevka Sheila Ryan, ki je z Elvisom hodila po tem, ko je on prekinil vezo z Lindo Thompson, je avtorici knjige zaupala par pikantnosti iz njunih skupnih noči: "Zaplesal je svoj ples pred seksom, ker ga je bilo sram spolnega odnosa. Njegov ples je bil pravzaprav paritveni klic."

Sandy Ferra je Elvisa spoznala, ko je bila stara štirinajst let, in z njim plesala v številnih filmih. Njun "ples" pa se je nadaljeval tudi, ko so ugasnile kamere. Kraljevih spretnosti ni zamolčala niti svojemu možu. "Mojemu možu govorim, da je najboljši mož na svetu, ampak Elvisovi poljubi so bili najslajši," trdi Ferra in dodaja, da so jo očarale njegove mehke in polne ustnice.