Svoje čare je na tretji strani časnika The Sun razkazovala tudi legendarna Samantha Fox. Foto: http://www.page3.com
Svoje čare je na tretji strani časnika The Sun razkazovala tudi legendarna Samantha Fox. Foto: http://www.page3.com
Katie Price - Jordan
Umetni vsadki starlete Katie Price na tretji strani niso bili več zaželeni.

Na strani številka tri angleškega časnika The Sun se je namreč že pred desetletji pojavila slika razgaljenega dekleta, ta model pa so nato povzeli časopisi po vsem svetu, vse od Čila, Južne Afrike pa do Slovenije.

Dekle se je na tretji strani Suna prvič pojavilo leta 1969, ko je časnik prevzel mogotec Rupert Murdoch, vendar je bilo takrat še popolnoma oblečeno.

Krpice z zgornjega dela telesa pa je dekle prvič odvrglo 17. novembra 1970. Šlo je za odločitev na lastno pest urednika Larryja Lamba, medtem ko je bil Murdoch na službeni poti. Čeprav je Murdoch najprej pobesnel, si je premislil takoj, ko je videl, da je naklada časopisa zaradi slike dekleta zgoraj brez poskočila kar za 40 odstotkov.

Ne gre za pornografijo
Nad spremembo pa niso bili navdušeni vsi. Nekateri so menili, da je tretja stran seksistična, poniževalna in izkoriščevalska. Leta 1986 so nasprotniki tretje strani zasnovali celo kampanjo za ukinitev sporne rubrike, ki pa je spodletela. Na sliki dekleta s tretje strani je popolna golota prepovedana, dekleta pokažejo bodisi prsi bodisi zadnjico, nikakor pa ne spolovila.

Promocija naravne lepote
Med slavnimi dekleti, ki so s svojim imenom in fotografijo zaznamovale tretjo stran, sta tudi legendarna Samantha Fox in starleta Katie Price, bolj znana kot Jordan. Slednja se je na tretji strani večkrat pojavila, še preden si je prsi povečala s košarice B na famozno košarico E. Pri Sunu pa so pozneje sprejeli odločitev, da dekleta s prsnimi vsadki na tretji strani niso zaželena.

V nestrpnem pričakovanju
Znane pa so že finalistke letošnjega tekmovanja za naj dekle s tretje strani - Page 3 Idol. V finale se je uvrstilo šest deklet: 20-letna Amy, 22-letna Rachael, 18-letna Jenny, 19-letna Kimberly in 22-letni Ilona ter Kamila, ki prihajata iz Poljske. Bralci so glasove za svojo favoritko že oddali in zdaj nestrpno pričakujejo, katera lepotica se bo okitila z naslovom naj dekleta s tretje strani 2007.

T. H.