Miranda Chapman med vožnjo ni telefonirala, pač pa se je samozadovoljevala. Policija ne odobrava ne enega, ne drugega. Foto: The Sun
Miranda Chapman med vožnjo ni telefonirala, pač pa se je samozadovoljevala. Policija ne odobrava ne enega, ne drugega. Foto: The Sun

Prav to se je namreč zgodilo 43-letni materi štirih otrok, Britanki Mirandi Chapman, ki se je odločila, da se bo s svojim telesom poigrala kar med vožnjo z avtomobilom. S svojim peugeotom 307 je med proizvajanjem lastnih užitkov vozila po cesti M6 in medtem prehitela tudi tovornjak, v katerem je sedel Jonathan Kitchen. Možakar je bil tako šokiran, ko je opazil, da roka voznice počiva nekje drugje namesto na volanu, da je poklical policijo in jim sporočil, kaj je videl.

Policisti so Mirando nato res ustavili in se tudi na lastne oči prepričali, kako si je voznica krajšala čas med vožnjo, nato pa nemudoma vložili kazensko ovadbo zaradi domnevnega ogrožanja drugih udeležencev v prometu in razkazovanja v javnosti.

Miranda se je tako zdaj znašla na sodišču, njena odvetnica Judith Birbeck pa je izjavila, da je vsega kriv stres, ki ga je njega stranka doživela zaradi slabih novic. Njena duševno bolna hčerka ji je namreč sporočila, da je noseča, sin pa ji je povedal, da odhaja na vojaško misijo v Afganistan.

"Miranda se je hotela le sprostiti v zasebnosti svojega vozila in ni namenoma vozila počasi zato, da bi drugi ljudje opazili, kaj počne," je odvetnica povedala sodniku, ki bo svojo razsodbo sporočil čez en mesec.