Indonezijske policijske unforme bodo lahko nosili le Papuanci z nespremenjenimi penisi. Foto: EPA
Indonezijske policijske unforme bodo lahko nosili le Papuanci z nespremenjenimi penisi. Foto: EPA

Bekto Suprapto, eden izmed vodilnih policistov v provinci, je namreč v obrazec, ki ga morajo izpolniti morebitni kandidati za policiste, dodal vprašanje: "Ali je bil vaš vitalni organ povečan ali ne?" Če bodo kandidati odgovorili z "da", ne bodo prišli v ožji izbor za službo policista, poročanje indonezijske spletne strani Kompas.com povzema tiskovna agencija Reuters.

Tiskovni predstavnik policijskega okrožja Zainuri Lubis je pojasnil, da so tako odločitev sprejeli, ker moške penisi "nenormalnih velikosti" ovirajo pri treningu in opravljanju policijskih dolžnosti. V številnih plemenih še vedno nosijo tradicionalne "ščitnike" za penise, ki lahko v dolžino merijo tudi več deset centimetrov.

V Papui, ki leži na otoku Nova Gvineja (del otoka zavzema tudi država Papua Nova Gvineja), si tehniko povečevanja spolnega uda sicer predajajo iz roda v rod - moški si penise pogosto ovijajo v liste t. i. srbečega drevesa, zaradi česar ti "vitalni" organi zatečejo in so, kot piše časnik Jakarta Globe, "videti, kot bi jih večkrat popikale čebele".