Ultrazvok naj bi pomagal ugotoviti, ali ženska v nožnici ima predel tanjšega in s tem bolj občutljivega tkiva. Foto:
Ultrazvok naj bi pomagal ugotoviti, ali ženska v nožnici ima predel tanjšega in s tem bolj občutljivega tkiva. Foto:

Italijanski strokovnjaki so namreč zatrdili, da so pri skupini žensk, ki so med spolnim odnosom redno doživljale močne orgazme, našli področje tanjšega tkiva v steni nožnice, ki naj bi bil točka G.

Pregledali so 20 žensk in ugotovili, da je tkivo v prvem delu vagine tanjše pri tistih devetih ženskah, ki so lahko doživljale vaginalni orgazem, kot pri tistih enajstih, ki ga niso dosegle. Zdravnica Emmanuela Jannini, ki je bila na čelu raziskovalne skupine, je tako zatrdila: "Prvič v zgodovini obstaja metoda, s katero lahko ugotovimo, ali ženska ima točko G ali ne."

Je vse samo v glavi?
Vsi pa se z ugotovitvami italijanskih zdravnikov ne strinjajo; nekateri strokovnjaki trdijo, da je tanjše tkivo v nožnici lahko le del klitorisa, da gre le za bolj razvito mišičevje tega področja, spet drugi, da ima pri doživljanju orgazma ključno vlogo zgolj in samo psiha, češ da je najpomembnejši spolni organ še vedno človekova glava. Točka G je dobila ime po nemškemu ginekologu Ernstu Grafenbergu, ki je že leta 1950 zatrdil, da ta slavna erogena cona obstaja.