Karen je svoj seznam dopolnila tudi z barvnimi fotografijami posameznih spolnih
Karen je svoj seznam dopolnila tudi z barvnimi fotografijami posameznih spolnih "subjektov". Foto: Karen Owen's List

Karen Owens, študentka univerze Duke v Severni Karolini, je v svojo posteljo zvabila kar nekaj zdajšnjih in nekdanjih študentov te fakultete, nato pa skrbno zapisala vse sočne podrobnosti teh srečanj med rjuhami. Nazadnje je zbrane podatke predstavila še s PowerPointom, z računalniškim programom, ki omogoča multimedijske predstavitve.

Seksi igrice s 13 študenti je podrobno opisala na 42 prikaznih straneh, ki jih je opremila z barvnimi fotografijami udeležencev, merami njihovih "korenjakov", prepisi vročih pogovorov, vsakega partnerja pa je tudi ocenila po vnaprej skrbno izdelanih merilih. Točke jim je dajala oz. odvzemala glede na zunanji videz, (ne)spretnost in (ne)ustvarjalnost v postelji ter glede na številna druga merila - plus je fant na primer dobil, če je imel avstralski naglas, prav nasprotno pa mu je kanadski potni list priskrbel minus. Glede na pridobljene točke jih je razvrstila v lestvico, ki jo je ponazorila tudi z grafom.

Od prijateljice do svetovne javnosti
Karen je svoj skrbno izdelan projekt poslala trem prijateljicam, ena izmed njih ga je posredovala svoji prijateljici in seznam je v trenutku zaokrožil po svetovnem spletu ter dvignil ogromno prahu. Univerzo Duke zdaj spet povezujejo z besedno zvezdo spolni škandal, tako kot leta 2007, ko je bilo nekaj igralcev lacrossa obtoženih skupinskega posilstva.

Karen Owens močno obžaluje, da je njen seznam prišel v javnost in se opravičuje, da to ni bil njen namen in da ni hotela nikogar prizadeti. A o seznamu poročajo tako rekoč vsi ameriški mediji, iskalni niz "Karen Owen Powerpoint" pa je drugo najpogostejše iskanje v ameriškem brskalniku Google.