V Vancouvru bodo na očeh medijev zagotovo tudi prostitutke, saj bo novinarje zanimalo, kakšen je promet v času velikega športnega tekmovanja. Foto: EPA
V Vancouvru bodo na očeh medijev zagotovo tudi prostitutke, saj bo novinarje zanimalo, kakšen je promet v času velikega športnega tekmovanja. Foto: EPA

Medtem ko športniki vadijo smučanje, drsanje, vožnjo z bobom, pa po svoje trenirajo tudi kanadske prodajalke ljubezni, ne sicer v smislu, kot ste najprej pomislili, ampak predvsem glede svojih medijskih prijemov.

Kanadski urad, ki skrbi za zaposlene v spolni industriji, zato že pripravlja posebno brošuro, s katero naj bi se prostitutke poučile o tem, kako se obnašati pred novinarji. "Želimo le, da se naši člani počutijo varni," je o tem povedala Kerry Porth z urada za alternativno svetovanje in izobraževalno skupnost (Alternatives Counselling and Education Society - PACE). "Medijska pozornost bo zelo velika, zato ne želimo, da se (prostitutke) počutijo kot živali v živalskem vrtu."

Ne prodajamo avtomobilov
Tracy Quan
, nekdanje dekle na klic, pravi, da so ženske v tem poklicu zelo navdušene, če jim kdo izkazuje pozornost: "Navajene smo, da nam ugaja, če nam nekdo izkazuje pozornost, a je precej drugače, če to počnejejo mediji ali pa stranka, ki si želi spolni odnos." Quanova dodaja, da je ob tem velika možnost, da bodo novinarji z njimi manipulirali, zato naj dvakrat premislijo, preden bodo dale intervju: "Ne vem zakaj bi nekdo, ki dela v spolni industriji, sploh govoril z novinarji. Kakšen bi bil lahko vzrok? Konec koncev ne prodajajo avtomobilov ali vodijo banke."

J. R.