Tale fotografija bi bila videti veliko manj privlačna, če bi bila na njej na primer bučno seme in goveji zrezek, na libido pa je učinek enak. Foto:
Tale fotografija bi bila videti veliko manj privlačna, če bi bila na njej na primer bučno seme in goveji zrezek, na libido pa je učinek enak. Foto:

Sir, mleko, jajca, banane, breskve in oreščki so le nekatere dobrote, ki krepijo spolno energijo. Sveži sir in nemastni jogurt bosta dvignila raven dopamina, ki krepi željo po spolnosti, jajca, bučna semena, lešniki, orehi in malo rdečega mesa pa bodo poskrbeli za to, da bo imel vaš organizem dovolj energije za vso dolgo vročo noč.

Maščobne kisline omega 3, ki jih najdemo v ribah, naredijo telo občutljivejše za vsak partnerjev dotik. Rdeče sadje, kot so borovnice, jagode in brusnice, bo poskrbelo za to, da vam bo kri hitreje tekla po žilah, nasičene maščobne kisline iz olivnega olja pa bodo moškemu dvignile raven testosterona in ga naredile dejavnejšega v postelji. Črna čokolada spodbudi hormon sreče, ki vodi tudi do boljšega libida, hrana senzualnega videza, kot so banane, breskve in fige, pa poskrbi za to, da bo imela vaša vroča domišljija prosto pot.

Ostrige je proslavil cink
In zakaj so ostrige sploh dobile status vodilnega afrodiziaka? Zaradi visoke vsebnosti cinka, ki izboljšuje čute za vonj, okus in vid. Če si želite dolge vroče noči, pa se med romantično večerjo raje izognite hrani, bogati s soljo, z nasičenimi maščobnimi kislinami, belo moko in sladkorjem, saj otežujejo telesne posteljne dejavnosti in zmanjšujejo željo po spolnosti.