50 Cent je za pomlad prihodnje leto napovedal že četrti album, Before I Self Destruct. Foto: EPA
50 Cent je za pomlad prihodnje leto napovedal že četrti album, Before I Self Destruct. Foto: EPA
50 cent
50 Cent se je že pri 12 letih začel ukvarjati s preprodajo mamil, kar je pozneje opustil prav zato, da bi se lahko posvetil glasbeni karieri. Foto: EPA

Hiphop ritmi G-Unita, ki bodo dejansko nastopili (50 bo prišel v vlogi posebnega gosta), pa Ljubljane ne bodo pretresli v Hali Tivoli ali na bežigrajskem stadionu, ampak bodo raperji 2. decembra gostovali v Roll Baru v BTC-ju, kamor so jih povabili ob praznovanju svoje 10. obletnice.

32-letni pevec, ki sliši na pravo ime Curtis James Jackson III., se bo dan po ljubljanskem nastopu odpravil v Zagreb, kjer je organizatorjem povzročil precej preglavic s svojimi zvezdniškimi zahtevami. S temi pa se bodo najbrž morali spopasti tudi organizatorji ljubljanskega nastopa, saj prihaja z raperjem približno 70 ljudi.

Eminemovo odkritje osvoji svet
Raperja, ki prihaja iz newyorškega Queensa, je leta 2002 odkril Eminem in kmalu zatem je podpisal pogodbo z založbo Interscope Records. Ob Eminemovi in Dr. Drejevi pomoči je leta 2003 objavil album Get Rich or Die Tryin', ki je takoj osvojil svet in hiphoperja potisnil v sam vrh te glasbene zvrsti. Istega leta je ustanovil založbo G-Unit Records, pod okriljem katere ustvarjajo izvajalci, kot so Young Buck, Lloyd Banks in Tony Yayo. Leta 2005 je nato glasbenik svojim oboževalcem postregel še s ploščo The Massacre, 11. septembra letos pa z albumom Curtis. Za marec prihodnje leto je že napovedan tudi njegov četrti projekt Before I Self Destruct.

50 Centovo zgodbo je bilo mogoče spoznati tudi v filmu, ki nosi enak naslov kot njegov prvi album, v njem pa je leta 2005 glasbenik tudi nastopil. Na velikem platnu se je pojavil tudi leto pozneje v filmu Home of the Brave.

Sicer pa se 50 Centovo ime v medijih pogosto pojavlja tudi v povezavi z "značilnimi" raperskimi spori, ki jih goji z Ja Rulom, The Game in Fat Joeom.