Hard Candy je Madonnin zadnji album, ki ga je izdala pri svoji dolgoletni založbi Warner Bros. Records. Foto: EPA
Hard Candy je Madonnin zadnji album, ki ga je izdala pri svoji dolgoletni založbi Warner Bros. Records. Foto: EPA

Vrsta najbolj zagrizenih navijačev se je začela pred Roseland Ballroom na Manhattanu, kjer je diva pripravila promocijski koncert svoje nove plošče Hard Candy, zbirati že 60 ur pred nastopom, na koncu nastopa pa so se bolj kot ne vsi strinjali, da se je dolgo čakanje več kot izplačalo.

"Geji sicer nimamo navade, da bi kampirali pred kakšnimi dogodki," je povedal eden izmed čakajočih na koncert. "A za to bomo kampirali." Njegova 38-letna prijateljica Erica Gabriel je vso noč čakala na zapestnico, ki ji je dopuščala prost vstop, in ko se je ob 6.00 zjutraj končno dokopala do nje, se je odpravila domov, da se je lahko primerno uredila za tako pomembno noč. "Nisem fanatik," je povedal 36-letni Walter Sharpe iz Brooklyna. "Zbiram pa naslovnice revij z Madonno in imam jih že kakšnih 170."

Tudi na spletu in mobilnih telefonih
Madonna je na nastopu postregla tudi z nekaterimi uspešnicami prejšnjega albuma, kot je Hung Up. Skladbo je napovedala z besedami, da je to za vse tiste, ki jih je čez noč videla spati na ulici, da bi dočakali brezplačno vstopnico. Potrpežljivi oboževalci so čakali na 750 zapestnic, ki so jih brezplačno delili, dokler niso pošle. Nekaj vstopnic pa so razdelili tudi preko raznih nagradnih iger in 200 članom Madonninega kluba. Tisti, ki niso imeli te sreče, da bi si nastop ogledali v živo, so lahko svoja pričakovanja potešili preko spleta in mobilnih telefonov, kjer so prenašali koncert.

Hard Candy je Madonnin zadnji album, ki ga je izdala pri svoji dolgoletni založbi Warner Bros. Records. Na televizijah in radiu se že vrti singel 4 Minutes, pri katerem se je popdivi pridružil Justin Timberlake, ki je to storil tudi na koncertu in med oboževalci požel val navdušenja.

M. K.