Na dražbi so ponudili tudi ulični znak s sporočili oboževalcev. Foto: EPA
Na dražbi so ponudili tudi ulični znak s sporočili oboževalcev. Foto: EPA

Šlo je za dobrodelno dražbo, katere izkupiček bo v celoti namenjen fundaciji, ki so jo pevkini starši ustanovili po njeni smrti in katere cilj je pomagati mladim s težavami z odvisnostjo.

Skupno je bilo v New Yorku na prodaj okoli 800 glasbeničinih osebnih predmetov, največ pa so iztržili za oblekico s cvetličnim potiskom oblikovalke Naomi Parry, ki jo je Amy nosila na zadnjem koncertu v Beogradu junija 2011, torej en mesec pred smrtjo. Na koncu so jo namreč prodali za 243.000 ameriških dolarjev, oziroma za kar 16-krat več kot so pri dražbeni hiši Julien's pričakovali.

Rdečo usnjeno torbico znamke Moschino v obliki srca, ki jo je Amy Winehouse vzela s seboj na podelitev nagrad brit leta 2007, ko je prejela brita za najboljšo soloizvajalko leta, so na koncu prodali za 204.800 dolarjev, kar je 13-krat več od prvotne ocene.

Na dražbi so med drugim ponudili štiri obleke, ki jih je nosila Amy. Foto: Reuters
Na dražbi so med drugim ponudili štiri obleke, ki jih je nosila Amy. Foto: Reuters

Dobro se je prodala tudi zlata obleka znamke Dolce & Gabbana, ki jo je glasbenica nosila med nastopom, in sicer za 150.000 dolarjev, kar je 30-krat več od ocenjene vrednosti. Za rjavo-črno obleko Temperley London, ki jo je Amy nosila za nastop ob 90. rojstnem dnevu Nelsona Mandele, so iztržili več kot 121.000 dolarjev, za modrček Agent Provocateur in rdečo pentljo, ki ju je nosila v videospotu You Know I'm No Good, pa 25.600 dolarjev, je poročala tiskovna agencija DPA.

Na dražbi je bil ponujen celo ulični znak z napisom Camden Square, zaznamovan s posvetili oboževalcev ob pevkini smrti, ki je bil prodan za 19.200 dolarjev. Skupno so za vse prodane predmete iztržili več kot štiri milijone dolarjev, piše BBC.

Amy Winehouse je, kot je znano, umrla julija 2011 (letos tako mineva desetletje od njene smrti) na svojem domu v Camdenu zaradi zastrupitve z alkoholom. Še vedno pa ostaja v srcih oboževalcev, ki so jo častili tako zaradi njenega prepoznavnega glasu kot zaradi uspešnic, kot so Rehab, Back To Black in Love Is A Losing Game.