20. decembra se obeta koncert Tony Bennett praznuje 90 let: Najboljše šele sledi, na katerem bodo nastopili Lady Gaga, Aretha Franklin, Billy Joel in Stevie Wonder. Foto: EPA
20. decembra se obeta koncert Tony Bennett praznuje 90 let: Najboljše šele sledi, na katerem bodo nastopili Lady Gaga, Aretha Franklin, Billy Joel in Stevie Wonder. Foto: EPA
Tonny Bennett
Bennett in Lady Gaga sta leta 2014 sodelovala pri plošči Cheek to Cheek, pospremila pa ga je tudi na turnejo. Foto: EPA

"Življenje gre hitro. Star sem 90 let, ampak se počutim, kot da bi jih imel 35," je povedal Bennett, ki je znan po interpretacijah zimzelenih pesmi in džezovskih standardov, kot so I Left My Heart in San Francisco, Fly Me to the Moon, The Best is Yet to Come, Everybody Loves a Winner in Somewhere Over The Rainbow.

"Občinstvo me je vedno dobro sprejelo, vsi moji koncerti so bili razprodani, nastopal sem po vsem svetu," se je več desetletij dolge kariere po poročanju CNN-a dotaknil Bennett, ki pa se kljub visokemu jubileju ne namerava upokojiti, saj mu zdravje še vedno odlično služi.

Znova bi rad sodeloval z Lady Gago
Bennett, ki se je rodil 3. avgusta 1926 v newyorški soseski Astoria in velja za zadnjega iz generacije pevskih velikanov, v katero je sodil tudi njegov prijatelj Frank Sinatra, je razkril, da bi z veseljem znova sodeloval z Lady Gago.

"Odlično se razumeva in najin prvi album je bil odličen. Poleg tega res nujno potrebuje denar," se je pošalil 90-letnik. Bennett je sicer ravno po zaslugi plošče Cheek to Cheek, ki jo je posnel s 30-letno pevko, postal najstarejši glasbenik, ki se je uvrstil na prvo mesto ameriške lestvice albumov.

Bennett, ki je na odre stopil skoraj že z vsemi glasbeniki, ki kaj veljajo v glasbeni industriji, med drugim tudi s pokojno Amy Winehouse, je razkril, da se ne bi branil niti sodelovanja z Beyonce.