Preden gre na oder, le trikrat goloboko vdihne, včasih pa tudi kaj zmoli. Foto: Menart Records
Preden gre na oder, le trikrat goloboko vdihne, včasih pa tudi kaj zmoli. Foto: Menart Records
Alya za MMC o novem albumu

Alyin najnovejši singel, ki ga je napisal Jan Plestenjak, lahko že kar nekaj časa poslušamo na radiih, zanj pa je posnela tudi seksi videospot.

"So mi všeč fotke s kopalkami itd., do tukaj mi je simpatično, potem se pa konča," pojasnjuje svojo odločitev mlada pevka.

Razkrila je tudi okus za moške: "Karizmatični, samozavestni in nežni na pravi način," zraven pa dodala, da je svojega izbranca že našla.

Novo ploščo snema v Nemčiji
Alya pripravlja novo ploščo, za katero ni spremenila le glasbenega sloga, ampak je vidno spremenila tudi svojo zunanjo podobo. Njen slog mnogi primerjajo celo s Christino Aguilero ali z Gwen Stefani, vendar ona pravi, da je podobnost zgolj slučajna zaradi svetlih las in živordeče šminke. Za nov projekt si je postrigla pričesko, zamenjala stilistko, ploščo pa je odšla snemat kar v Nemčijo.

"Včasih je dobro pomoliti nos iz svoje države, dobro že zaradi samega poznanstva," pravi Alya, hkrati pa ne skriva, da upa, da se ji bodo s to odločitvijo odprla tudi kakšna nova vrata v tujini, saj je slovenski glasbeni trg majhen.

Pevka ne izključuje niti sodelovanja s sceno turbofolka: "Mogoče za kakšno šalo, za res pa ne."

T. P., A. K.

Alya za MMC o novem albumu