Člani skupine Arctic Monkeys so slavili na podelitvi nagrad NME. Foto: Reuters
Člani skupine Arctic Monkeys so slavili na podelitvi nagrad NME. Foto: Reuters
Člani skupine Muse so po mnenju NME-jevih bralcev najboljša britanska skupina. Foto: Reuters

Večer je bil sicer predvsem v znamenju rock zasedbe Arctic Monkeys, ki je bila nominirana v štirih kategorijah, domov pa je odnesla dve nagradi – za najboljši album (Whatever People Say I Am, That's What I'm Not) in za najboljši glasbeni DVD (Scummy Man).

Podelitev nagrad, ki jih izbirajo NME-jevi bralci, pa je razočarano zapustila Lily Allen, ki je sicer prejela štiri nominacije, domov pa je odšla praznih rok. Podobno se je pevki zgodilo na nedavni podelitvi britanskih glasbenih nagrad brit. Za dodatek pa je prejela še priznanje za najslabše oblečeno izvajalko na ceremoniji.

Za najboljšega solista so izbrali Jamieja T, 20-letnega novinca iz jugozahodnega predela Londona, ki je tako premagal glasbenike, kot so Thom York, Jarvic Cocker in Allen. Najboljša mednarodna skupina je ameriška zasedba My Chemical Romance, The Klaxons pa so prejeli nagrado za najboljšo novo zasedbo. Lasvegaška skupina The Killers si je z videom Bones prislužila nagrado za najboljši spot, Kasabian pa so najboljšo skupino.

Podelili so tudi nagrado za najboljši dogodek v živo, ki so jo dobili organizatorji festivalov The Reading in Leeds, kultno BBC-jevo serijo Three comedy The Mighty Boosh pa so izbrali za najboljšo tv-oddajo. BBC-jeva Zane Lowe je najboljša radijska oddaja, Pirate s Karibov: Mrtvečeva skrinja pa so razglasili za najboljši film.

Nagradili pa niso le vrhuncev preteklega leta, ampak so podelili tudi "priznanja" za spodrsljaje leta. Robbie Williams je tako za Rudebox dobil nagrado za najslabši album.