Barry Manilow je legenda na glasbeni sceni. Foto: EPA
Barry Manilow je legenda na glasbeni sceni. Foto: EPA

Njegova plošča z naslovom The Greatest Songs Of The Seventies, ki bo izšla pri založniški hiši Arista, bo na voljo od 18. septembra.

Veteran s pravim imenom Barry Alan Pincus, ki je na glasbeni sceni od leta 1973, je tokrat na novo posnel nekaj velikih uspešnic, ki so močno zaznamovale sodobno popglasbo. Kmalu bomo lahko slišali priredbe pesmi Bridge Over Troubled Water, ki jo sicer pojeta Simon & Garfunkel, You've Got a Friend glasbenice Carole King, (They Long To Be) Close To You skupine The Carpenters in The Way We Were, ki jo v izvirniku poje Barbra Streisand. Manilow bo na album uvrstil tudi akustične izvedbe svojih klasičnih skladb Mandy, Could It Be Magic?, Copacabana in Somewhere in the Night.

Pevec in pianist iz New Yorka je svoja prejšnja dva albuma z naslovom The Greatest Songs samo v Ameriki prodal v nakladi 1,7 milijona izvodov. Njegovo petje je priljubljeno po vsem svetu. Do zdaj je objavil že več kot 20 studijskih albumov, ki so po vsem svetu pošli v 75-milijonski nakladi.