Kdo bi si mislil, da lahko umirjena pesem Coldplayev zaneti barski pretep? Foto: EPA
Kdo bi si mislil, da lahko umirjena pesem Coldplayev zaneti barski pretep? Foto: EPA
Gwyneth Paltrow s hčerko Apple
Tudi hčeri Chrisa Martina na očetovih koncertih ustrezno zaščitijo ušesa, a najverjetneje ne zato, ker ji preseda Yellow ... Foto: EPA

Incident, ki ga zato, ker se je zgodil zaradi "živce parajoče pesmi" britanskih rockerjev, uvrščamo med glasbene novice in ne med črno kroniko, se je zgodil v seattelskem baru Changes v začetku avgusta.

Oh, pa ne te pesmi!
Ko se je neimenovani mož opogumil in stopil na oder, da bi zapel prej omenjeno (in precej melanholično) pesem, je neka ženska po pripovedovanju prič vzdihnila: "Oh, ne, ne te pesmi. Ne prenesem te pesmi!" Nato se je pognala proti ljubiteljskemu pevcu, ga ozmerjala in mu povedala, da je njegovo petje zanič, isto mnenje pa je imela tudi o pesmi, je mogoče razbrati iz poročila seattelskih policistov. Nastopajočega je odrinila in ga udarila, vse zato, da bi le prenehal peti "jamrajoči" Yellow.

"Podivjanko" ukrotila šele policija
Drugi gostje v baru so priskočili na pomoč napadenemu pevcu in 21-letno "podivjanko" odvlekli ven. Robert Willmette, eden izmed natakarjev v Changesu, je povedal, da so jo morali zadržati kar trije ali štirje skupaj. Dodal je, da je ženska zunaj "ponorela" in ga dvakrat udarila v obraz. Poklicali so policijo in možje postave so morali zapreti celo ulico, nato pa so žensko, ki jo je Willmette opisal kot "malo hipijevko", pritisnili ob tla.

Dekle je nato napadlo še policista in zaradi preiskave obtožb o napadu so jo priprli. Ni znano, kakšna kazen jo je doletela, pevec pa jo je menda odnesel brez težjih poškodb.

A. K.