Big Foot Mama se vračajo na slovenske odre, ob tem pa svoje oboževalce pozivajo, da se vsi predamo življenju. Foto: Manca Gašpirc
Big Foot Mama se vračajo na slovenske odre, ob tem pa svoje oboževalce pozivajo, da se vsi predamo življenju. Foto: Manca Gašpirc
Big Foot Mama
Big Foot Mama predstavljajo že šesti studijski album. Foto: Ivian Kan Mujezinovič

Važno, da zadane je naslov šestega studijskega albuma, ki so ga glasbeniki predstavili prav v KUD-u France Prešeren, s tem pa tudi začeli turnejo po drugih slovenskih mestih. Po uspešni karieri in vrsti albumov se tako glasbeniki predajajo le še hedonizmu, ki so mu posneli tudi odo. Tako vsaj sami imenujejo prvi singel z nove plošče, Važn', da zadane.

Stvari, ki zadanejo v srce
In kaj bigfootovcem pomeni hedonizem? Po skladbi sodeč, gre za posedovanje absolutne pravice, da si človek sam lahko izbere stvari, ki ga zadanejo v srce in rinejo naprej v življenju, od ljubezni, strasti, adrenalina, čokolade, novega komada pa vse do vseh drugih naravnih snovi. Po njihovem mnenju je namreč najslabše, da zaradi zunanjih pritiskov svojo poželjivost tlačiš v sebi. Slej ko prej bo izbruhnila na dan - tako ali drugače.

Videospot sta fantom za omenjeno skladbo posnela Veno in Dafne Jemeršić, v njem pa spoznamo njihovega kolega Koko, ki je tik pred sklenitvijo življenjske poti in se sprašuje, koliko smisla je imelo njegovo življenje. Odgovor pa se mu ponuja na dlani - toliko, kolikor si ga je privoščil!

Po ljubljanskem koncertu si bodo fantje življenje privoščili še v Tolminu (31. 10.), Kozini (10. 11.), Kočevju (17. 11.), po decembrski vrnitvi v Ljubljano (4. 12.) pa se bodo podali še v Velenje (8. 12.), Briščike (15. 12.), Portorož (18. 12.) in v Nedelco (29. 12.).