Maja Sar bo predstavljala BIH. Foto: PrintScrn YouTube
Maja Sar bo predstavljala BIH. Foto: PrintScrn YouTube

Potem ko so pred nekaj dnevi svojega predstavnika izbrali Črnogorci, Ramba Amadeusa, predtem pa so se Srbi odločili, da na Evrovizijo znova pošljejo Željka Joksimovića, so se tudi v BiH-u odločili, kdo jih bo zastopal.

Radiotelevizija Bosne in Hercegovine se je odločila, da se bo evrovizijskemu občinstvu maja predstavila Maja Sar, ki pa že ima nekaj evrovizijskih izkušenj.

Pevka je bila namreč na letošnjem izboru za pesem Evrovizije spremljevalna pevka Dina Merlina, ki se je v Düsseldorfu predstavil s skladbo Love in rewind, bila pa je tudi članica ekipe na Evroviziji v Istanbulu, ko je BiH zastopal pevec Deen.

Kantavtorica, ki je velik uspeh dosegla s skladbo Nespretno, bo nastopila z avtorsko skladbo, ki jo bodo na nacionalni televiziji BHRT predstavili na začetku prihodnjega leta.

Najprej je bilo rečeno, da bo BiH na Evroviziji znova predstavljal Hari Varešanović oziroma Hari Mata Hari, ki je leta 2006 s skladbo Leila v Atenah zasedel visoko tretje mesto, kar je najboljša uvrstitev BiH-a doslej.

Pevec je na koncu zaradi neznanih razlogov odpovedal udeležbo, diplomirana profesorica klavirja pa se bo v Bakuju potegovala za čim boljše mesto.