Blink-182 na koncertu v Las Vegasu julija letos - to je bil njihov prvi nastop po ponovni združitvi. Foto: EPA
Blink-182 na koncertu v Las Vegasu julija letos - to je bil njihov prvi nastop po ponovni združitvi. Foto: EPA

Pop-punktrojica naj bi koncertirala na dveh nemških festivalih, 21. avgusta na festivalu Area 4 in dan zatem na Highfield Festivalu, če gre verjeti uradnemu zapisu na Twitterju, ki oboževalce vodi na Pickrsetovo stran skupine Blink-182.
Bližina datumov britanskima festivaloma v Readingu in v Leedsu, ki se bosta dogajala ob koncu Tedna za nemškima festivaloma (27.-29. avgusta) je že spodbudila angleške oboževalce Blinkov, da na spletnih straneh in forumih ugibajo, da bi Američani znali biti glavni nastopajoči tudi na teh dveh festivalih. Ugibanja se porajajo tudi glede klubskih nastopov v Evropi prihodnje leto.
Organizatorji Leedsa in Readinga so še brez komentarja, prav tako še ni bilo potrditev morebitnih klubskih nastopov.
Združila jih je tragedija
Blink-182 so se sestavili leta 1992, leta 2005 po uspešni karieri razpadli, vsak izmed treh članov pa se je udejstvoval v drugih bandih.
Leta 2008 je Barkerjevo zasebno letalo strmoglavilo pri vzletanju, preživel pa sta le on in zvezdniški didžej DJ AM (ki je letos nato umrl zaradi prevelikega odmerka zdravil na recept). Fante je Barkerjeva nesreča streznila in odločili so se, da ponovno nadaljujejo skupno pot. Nov album napovedujejo v prvih mesecih leta 2010.