Bob Dylan je eden najbolj ikoničnih in spoštovanih ameriških kantavtorjev. Foto: EPA
Bob Dylan je eden najbolj ikoničnih in spoštovanih ameriških kantavtorjev. Foto: EPA

Organizatorji junijskega zagrebškega T-mobile Inmusic festivala bodo 7. junija na odprto športno igrišče na Šalati povabili velikega ameriškega kantavtorja Boba Dylana. Na dvodnevnem festivalu konec junija pa bo med drugimi nastopil tudi Billy Idol, ki se bo prvič v svoji 35-letni karieri predstavil v Zagrebu.

Dylan je na Hrvaškem prvič nastopil pred dvema letoma na Radar festivalu v Varaždinu. Od koncerta na Šalati, ki velja za najboljši "poletni koncertni prostor" v hrvaški prestolnici, pa pričakujejo enega najzanimivejših in najprivlačnejših nastopov v poletni koncertni sezoni. Za koncert bo na voljo samo 5.000 vstopnic.

Ikona ameriške popularne godbe je znana tudi po spremembah svojega obsežnega programa glede na prostor in okoliščine, v katerih nastopa. Dylan je trenutno v enem izmed svojih avtorsko najbolj produktivnih obdobij v svoji več kot 40-letni karieri. Lani je objavil kar dva albuma, Together Through Life in Christmas in The Heart.

Na T-mobile Inmusic festivalu, ki bo 22. in 23. junija ob zagrebškem jezeru Jarunu, bo nastopil tudi priljubljeni rocker, Billy Idol, ki je svojo glasbeno kariero začel v punkskupini Generation X v drugi polovici 70. let. Pred tem so udeležbo na festivalu potrdile skupine Massive Attack, Rise Against, Flogging Molly, LCD Soundsystem, !!!(Chk Chk Chk) in Broken Social Scene, so napovedali na spletni strani festivala.