Skupina je njegov odstop zaradi
Skupina je njegov odstop zaradi "resnih obtožb" sprejela. Foto: EPA

Umetnica je glasbenika posilstva obtožila v objavi na družbenem omrežju Instagram, ki jo je do zdaj sicer že izbrisala, trdila pa je, da jo je glasbenik leta 2013 dvakrat posilil, ko sta si delila posteljo.

Skupina Sigur Rós je na Facebooku zapisala, da je po resnih obtožbah sprejela njegovo željo, da si želi prekiniti sodelovanje. Ob tem so dodali, da mu bodo pustili, da te "izredno resne" obtožbe v zasebnosti uredi sam.

Dýrason pa se je, na svojem osebnem profilu na Facebooku, že branil vseh obtožb. Družini in prijateljem se je zahvalil za zaupanje "kljub vsem resnim javnim obtožbam", ob tem je ljudi prosil, naj ostanejo mirni. "To niso sodni procesi, je samo Meaganina beseda proti moji, in to na spletu."

"Nočem dovoliti, da te resne obtožbe vplivajo na delovanje skupine in na njeno pomembno ter čudovito delo, ki ga je v zadnjih letih dosegla."

BBC poroča še, da je objavo na Instagramu prvi opazil časopis The Rolling Stone, ki je o tem tudi prvi poročal in zapisal, da umetnica bobnarja obtožuje, da jo je v eni noči dvakrat posilil, ko sta si delila posteljo v času, ko je bil v Los Angelesu med ustvarjanjem novega albuma.

Meagan naj bi toliko let molčala, ker je bila prepričana, da ji nihče ne bo verjel. "Počutila sem se neodgovorno, saj sem mu zaupala, in tudi zato, ker je bil član zasedbe, ki sem jo rada poslušala, njega pa sem spoštovala kot umetnika."

Spodbudo za javno objavo incidenta naj bi našla v pričanju profesorice Christine Blasey Ford proti Brettu Kavanaughu.