Z videom so se poklonili 26 neoboroženim protestnikom, na katere so 30. januarja leta 1972 v severnoirskem mestu Londonderry streljali britanski vojaki.

Na posnetku nove različice klasike sta pevec skupine U2 Bono in kitarist The Edge. Akustični nastop sta posnela in objavila na Instagramu skupine s sporočilom: "30. januar 2022 – Z ljubeznijo, Bono & Edge."

Krvava nedelja je eden najbolj bolečih dogodkov v več kot treh desetletjih nasilja med katoliškimi nacionalisti in protestantskimi unionisti. Na ta dan so britanski vojaki na mirnem katoliškem shodu za državljanske pravice v Londonderryju ubili 13 ljudi, eden pa je poškodbam podlegel pozneje. Takrat je vojska napačno navajala, da so na Britance streljali pripadniki skrajne Irske revolucionarne armade (IRA).

Prelivanje krvi je v treh desetletjih zahtevalo 3500 življenj in se je v veliki meri končalo s podpisom mirovnega sporazuma na veliki petek leta 1998.

V živo posneta različica skladbe Sunday Bloody Sunday je med drugim del zaključne špice filma Krvava nedelja iz leta 2002, dokumentarne drame, ki pripoveduje o tragični zgodbi.

Sorodna novica Krvava nedelja: 50 let pozneje svojci žrtev še zmeraj čakajo pravico