Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca

Zamisel o glasbeni zasedbi BosaZnova, ki jo sestavljata Vanja in Matjaž Romih, se je rodila spontano. Vodi ju želja po ustvarjanju avtorske glasbe, ki daje občutek lahkotnosti in sproščenosti. Na to se opira tudi njuno umetniško ime BosaZnova.
Glasbenika sta se že pred skupnim projektom ukvarjala z glasbo, Vanja se je gibala v jazzovskih vodah, Matjaža pa sta navdihovala predvsem kantavtorstvo in šanson. Leta 2005 je za skladbo Dama reklama na Festivalu slovenskega šansona 2005 prejel nagrado za najboljšo izvedbo, leto dni pozneje pa je izdal album Novice iz Slovenije.

Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca

Skladbe, ki so našle mesto na novem albumu Terapija za pare, opevajo življenje, partnerske odnose, začinjene s pravo mero hudomušnosti, vse skupaj pa se staplja v ritmih bosse nove.
Leta 2022 smo ju lahko slišali na dveh festivalih slovenske zabavne glasbe, s skladbo Želje sta nastopila na festivalu Melodije morja in sonca, na Slovenski popevki pa sta predstavila skladbo Ljubi me, ljubi nocoj.

V Prvi vrsti sta Vanja in Matjaž Romih nastopila ob spremljavi tolkalca Miha Friedricha. Slišali smo skladbe: Tihi dnevi, Ne pritiskaj, Želje, Kot, da je prvič, Ljubi me, ljubi nocoj in Marjetica.

BosaZnova