Celine redno nastopa v Las Vegasu. Foto: EPA
Celine redno nastopa v Las Vegasu. Foto: EPA

45-letna Celine Dion, ki je leta 1988 s skladbo Ne partez pas sans moi zmagala na Evroviziji (predstavljala je Švico) in leta 1997 osvojila še ZDA s pesmijo My Heart Will Go On iz filma Titanik, je zadnji album v angleškem jeziku izdala leta 2007 (Taking Chances).

11. studijski album v angleščini in skupno 25. bo izšel 1. novembra, pevka pa ga napoveduje s pesmijo Somebody Loves Somebody, ki ji lahko prisluhnete spodaj. Pri ustvarjanju novih pesmi je Celine sodelovala z glasbeniki Shafferjem Smitomh (Ne-Yo), Sio Furler in Steviejem Wonderjem, producent albuma pa je Eg White, ki je med drugim ustvaril tudi dva albuma pevke Adele.

Po nekajletnem premoru so začeli ustvarjati nove skladbe tudi člani irske zasedbe U2. Rokerji so predstavili pesem Ordinary Love, ki je nastala za biografski film o Nelsonu Mandeli z naslovom Mandela: Long Walk to Freedom, poroča MTV. Del pesmi lahko slišite v priloženem napovedniku za film.

Ordinary Love pa, kot je razkril Adam Clayton, napoveduje tudi nov album skupine. 12 pesmi, ki se bodo uvrstile na 13. studijski album, naj bi bilo končanih do božiča, je še razkril basist.