Čeprav časopise polni predvsem zaradi svojega burnega zasebnega življenja, je Doherty predvsem nadarjen glasbenik. Foto: EPA
Čeprav časopise polni predvsem zaradi svojega burnega zasebnega življenja, je Doherty predvsem nadarjen glasbenik. Foto: EPA

Mnogi so si oddahnili, saj se je Doherty, ki je v preteklih mesecih iz dneva v dan polnil vesti v tabloidih, končno vrnil v svet glasbe. Založba Parlophone/EMI je izid njihovega albuma Shotter's Nation napovedala za 1. oktober. Tisti, ki so že slišali nove skladbe, se strinjajo, da gre za eno najboljših britanskih glasbenih izdaj v letošnjem letu. Najvidnejše glasbene revije o albumu pišejo v superlativih. Britanski Radio 1 je prvi singel z naslovom Delivery že neskromno razglasil za trenutno najboljšo pesem na svetu.

Red v studiu
Shotter's Nation je posnet v Olympic studiih v zahodnem delu Londona. Za produkcijo je poskrbel Stephen Street, znan po sodelovanju z Morrisseyjem in skupino Blur. Prav on je Dohertyja "spravil v red", saj je večkrat zagrozil, da bo odšel s snemanja, če ne bo vse v redu. V cenjeni reviji New Musical Express so zapisali: "Babyshambles so s tem albumom presegli tudi najbolj optimistične napovedi in pričakovanja njihovih privržencev. Skladbe so rezultat dela glasbenikov, ki so na vsak način želeli posneti najboljši album v svoji karieri. In uspelo jim je."

V zasedbi Babyshambles poleg Dohertyja delujejo pevec in kitarist Peter Doherty, kitarist Mick Whitnall, bobnar Adam Ficek in basist Drew McConnel. Njihov prvenec Down In Albion je izšel novembra 2005.

Oglejte si videospot za pesem Delivery: