Laurie v studiu. Foto:
Laurie v studiu. Foto:

Britanski igralec, najbolj znan po svoji vlogi sarkastičnega in nepriljudnega doktorja Housa v priljubljeni ameriški zdravniški nanizanki, bo poskrbel za finale letošnjega festivala, ki bo 2. maja v cheltenhamski mestni hiši.
To bo prva britanska postojanka na krajši turneji ob promociji Lauriejevega prvega bluzovskega albuma Let Them Talk. Laurie je že v torek v New Orleansu predstavil nekaj pesmi z albuma, med občinstvom pa je bil tudi njegov nekdanji komedijantski partner Stephen Fry, poroča BBC.
Igralec, ki je sicer tudi avtor romana Teh Gun Seller, je o svoji ljubezni do bluesa povedal: "Obožujem to glasbo, iskreno, kot le najbolj znam, in želim si, da bi jo tudi vi vzljubili. In če vam prinese že eno tisočinko užitka, ki ga prinese meni, smo vsi na boljšem."
Primeren finale festivala
Izvršni direktor Cheltenham Jazz Festivala Ian George je dejal, da "se obeta primerno enkratni finale" festivala. "Hugh je velika zvezda, tako tu v Veliki Britaniji kot tudi po vsem svetu - in gostiti tako mednarodno spoštovanega izvajalca postavlja Cheltenham trdno na evropski kulturni zemljevid, ob boku Pariza in Berlina," je povedal. "Upam, da je naše občinstvo tako vznemirjeno, kot smo mi."
Na albumu, ki bo izdan 9. maja, gostujejo tudi glasbeniki Allen Toussaint, Sir Tom Jones in Dr John. Koncertna turneja se bo ustavila še v Londonu, Parizu in Berlinu.