Kot uvod v Homo Carnula je Tomi pozval zbrane, naj bodo vsaj za trenutek zadovoljni s tistim, kar imajo, saj imajo mnogi veliko manj ... Foto: RTV SLO
Kot uvod v Homo Carnula je Tomi pozval zbrane, naj bodo vsaj za trenutek zadovoljni s tistim, kar imajo, saj imajo mnogi veliko manj ... Foto: RTV SLO
Novomeškemu občinstvu so, kot so na začetku koncerta tudi obljubili, posvetili dve uri rock'n'rolla. Foto: RTV SLO

Napol prazno dvorano so ogreli tudi zunaj slovenskih meja uspešni velenjski metalci Naio Ssaion, okrog 21. ure pa so celo najbolj zavzeti pivci iz lokala pri vhodu prišli na prizorišče dogajanja, saj so se na odru ob zvokih uvodne pesmi z najnovejšega albuma Petrolea Mr. Q pojavili zvezdniki večera.

Dolenjci se znajo zabavati
Občinstvo je bilo sestavljeno predvsem iz skupini goreče privrženih najstnikov, ki so znali besedila skoraj vseh pesmi, opazili pa smo tudi družinice in nepogrešljive "stare rockerje" in glasbene poznavalce (ali kar oboje v enem), ki so koncert poznavalsko opazovali z varne razdalje. V prvih vrstah pa je bilo zares vroče in Novomeščani so dokazali, da imajo "talent za žur" - ubrano so prepevali skupaj s Tomijem, šank pa je bolj kot ne (presenetljivo za cvičkorodne kraje?) sameval.

Poleg Plastike in Domin, uspešnic s Petrolee, so Siddharta seveda odigrali tudi venček starejših pesmi, nesporen vrhunec koncerta pa je bil Ring, ob katerem so podivjali tudi prej omenjeni resnejši deli občinstva. Prvi del koncerta so končali z uspešnico Na soncu, na zahtevo občinstva pa so se vrnili s priredbo Kreslinove Od višine se zvrti.

Na pivo s Siddharto?
Po koncertu je Tomi oboževalcem(-kam) obljubili, da pridejo s fanti na pijačo v dvorano in nekaj deklet je nanje vneto čakalo pred ograjo pri odru. Žal nismo preverili, ali so člani skupine Siddharta zares prišli "med ljudi", rajanje s skupino pa naj bi se nadaljevalo tudi v Lokalpatriotu, kjer so v skladu s pričakovanji vrteli glasbo Siddharte.

Dvorana Marof sicer ni bila polna, a vzdušje na koncertu je bilo zares enkratno, izvedba pa odlična. Če vas je tokratna turneja Siddharte obšla, se obeta prednovoletni koncert na ljubljanskem Prešernovem trgu.

A. K.