Džamala je med izvajanjem pesmi 1944, ki pripoveduje osebno zgodbo o izgonu Tatarov s Krima, ves čas v rokah držala ukrajinsko zastavo. Prejela je močne ovacije, piše britanski BBC.

Pevka je na začetku vojne z otrokoma pobegnila iz Kijeva, zatekla se je k sestri v Carigrad. "Bilo je res težko, a tukaj sem. Hvala vsem glasbenikom, da podpirate Ukrajino, da stojite ob strani Ukrajini. To nam veliko pomeni," je pred koncertom povedala za ITV.

Med nastopajočimi je bil tudi britanski glasbeni zvezdnik Ed Sheeran. Zapel je uspešnico Perfect, s Camillo Cabello pa sta prvič v živo zaigrala pesem Bam Bam. "Najlepša hvala, ker ste prišli. Počaščen sem, da sem tukaj," je povedal 8000-glavemu občinstvu, ki se je zbralo v areni Resorts World v Birminghamu.

Pevec in besedilopisec Tom Odell je izvedel balado Another Love, ki je na družbenih omrežjih uveljavljena kot himna solidarnosti med Ukrajinci.

Valižanska rockovska skupina The Manic Street Preachers je obudila svoj singel številka ena iz leta 1998 If You Tolerate This, Your Children Will Be Next (Če tolerirate to, bodo vaši otroci naslednji) – sporočilo, ki se je prvotno pojavilo na plakatu za novačenje mednarodnih prostovoljcev za boj proti fašistom med špansko državljansko vojno v 30. letih prejšnjega stoletja.

Nastopili so tudi Emeli Sande, Nile Rodgers, Snow Patrol, Becky Hill, Gregory Porter, Paloma Faith in Kingdom Choir ...

Predvajali so tudi sporočilo ameriške zvezdnice Billie Eilish ter njenega brata in sodelavca Finneasa O'Connella, ki sta izrekla svoj izraz "podpore in solidarnosti".

Dogodek je v treh tednih organiziral Guy Freeman iz podjetja Livewire Pictures. Za BBC Breakfast je povedal, da so se glasbeni in drugi umetniki z veseljem odzvali vabilu udeležbe na dobrodelnem koncertu."Vsi so bili prizadeti zaradi slik beguncev, razseljenih ljudi, ki puščajo vse za sabo. Vsi se počutimo nemočni."