Elvis Jackson med nastopom na festivalu Devilside v Nemčiji. Foto: Amir Kulašić
Elvis Jackson med nastopom na festivalu Devilside v Nemčiji. Foto: Amir Kulašić
Faith No More
Skupine Faith No More (na fotografiji pevec Mike Patton), čeprav so pri nas v 90. letih že dvakrat nastopali, tokrat ne bo v Slovenijo, videli pa jih bomo lahko drugod v osrednji Evropi, na festivalu Sziget, na Češkem in na že prej omenjenih nastopih v Bolgariji ter Romuniji. Foto: EPA

V Romuniji bodo Elvis Jackson kot predskupina svetovno znanih Faith No More (FNM) nastopili v tamkajšnji dvorani Sala Polivalenta, ki sprejme okrog 10.000 ljudi, dan prej, 14. avgusta, pa na festivalu Spirit of Burgas ob Črnem morju v Bolgariji.

Elvis Jackson so na oba nastopa prejeli povabilo na podlagi uspešnih nastopov marca v Bolgariji in Romuniji.

Povratniki FNM nosilci največjih festivalov
FNM, ki so najbolj znani po svojem karizmatičnem frontmanu Miku Pattonu z izjemnimi vokalnimi sposobnostmi, so se po desetletju nedelovanja letos poleti ponovno združili in takoj odšli na obširno koncertno, pretežno festivalsko turnejo.

Nastopi FNM so povsod deležni velike pozornosti, saj so ravno oni nosilci največjih evropskih festivalov.

Eden vrhuncev za Elvis Jackson
Gre verjetno za enega izmed vrhuncev v 12-letnem delovanju skupine Elvis Jackson, so sporočili njihovi predstavniki za javnost. Ajdovci so bili sicer doslej predskupina že mnogim svetovno znanim skupinam, kot so The Offspring, Ska P, Less Than Jake, Asian Dub Foundation, Propagandhi ...

Elvis Jackson tako na najboljši način zaokrožujejo že tako uspešno festivalsko in koncertno promocijo albuma Against The Gravity na tujih odrih, so še dodali.