Album Against the Gravity je na voljo v paketu z glasbeno revijo RSQ. Foto: Organizator koncerta
Album Against the Gravity je na voljo v paketu z glasbeno revijo RSQ. Foto: Organizator koncerta

V ljubljanski Cvetličarni bo v četrtek koncert, naslovljen 12 najboljših let v živo zasedbe Elvis Jackson. Skupina bo predstavila novi album Against the Gravity, ob tej priložnosti pa bodo odigrali tudi najboljše skladbe, ki so jih ustvarili v 12 letih svojega obstoja.

Na koncertu bodo za vrhunsko ozračje poskrbeli tudi glasbeni gostje, za ogrevanje Ohoroho, "rolal" pa bo Ceki. Organizatorji obljubljajo nepozaben večer z eno najuspešnejših in hkrati progresivnih slovenskih zasedb.

"Neprecenljivo" sodelovanje z Billom Gouldom
Trinajst pesmi za novi album Against The Gravity, četrto izdajo v dvanajstih letih obstoja skupine, so to poletje posneli v sodelovanju s producentom Billom Gouldom. Izkušnja sodelovanja s priznanim glasbenikom, ki je ravno v tem času po desetletnem premoru na baskitari spet dejaven z zasedbo Faith No More, je za Budo (vokal), Slavca (baskitara), Berta (kitara) in Sokija (bobni) neprecenljiva in tudi prelomna v njihovi dvanajstletni glasbeni karieri.

Elvis Jackson so svojo pot začeli leta 1997 z veseljaškim punkom, z močnimi vplivi skaja in z odrezavimi ritmi hardcora. V nekaj letih so se glasbeno razvijali v energični in večplastni rock, ki na svoj način črpa vplive iz več različnih glasbenih smeri (ska, punk, metal, reggae, crossover, hard core, pop), s katerimi se lahko spet srečamo na novem, četrtem izdelku.

A. K.