Veliki finale, v katerem bo nastopilo 26 držav - dvajset najboljših iz dveh predizborov, Švedska, kot letošnja gostiteljica, ter predstavniki Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije, bo na sporedu v soboto, 14. maja, ob 21. uri. Foto: EPA
Veliki finale, v katerem bo nastopilo 26 držav - dvajset najboljših iz dveh predizborov, Švedska, kot letošnja gostiteljica, ter predstavniki Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije, bo na sporedu v soboto, 14. maja, ob 21. uri. Foto: EPA
Evrovizija, Eurovision, Evrosong, Stockholm
Prizorišče letošnjega 61. izbora za Pesem Evrovizije 2016, na katerem se bo pomerilo 42 držav, bo Globe Arena v Stockholmu na Švedskem. Foto: EPA

Ne le obeh polfinalov in finala, gledalci si boste lahko ogledali tudi oddajo Predstavitev skladb Pesmi Evrovizije 2016, obletniški koncert Največje uspešnice Pesmi Evrovizije, švedski dokumentarec o Mansu Zelmerlöwu ter oddaji Slovenija na Pesmi Evrovizije in Stockholm, 12 točk, ki bo predstavila Stockholm kot eno izmed svetovnih središč popglasbe.

Predizbora boste gledalci v neposrednem prenosu lahko spremljali v torek, 10. maja, in četrtek, 12. maja, ob 21. uri na TV SLO 2 ali na spletu RTV 4D.

Veliki finale, v katerem bo nastopilo 26 držav - dvajset najboljših iz dveh predizborov, Švedska, kot letošnja gostiteljica, ter predstavniki Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije, pa bo na sporedu v soboto, 14. maja, ob 21. uri na TV SLO 1 ali RTV 4D.

Poslušalci pa boste prvi predizbor poslušali na Radiu Maribor, drugega in finale pa tudi na Valu 202.

Pester evrovizijski program
Še pred uradnim začetkom letošnjega izbora bodo na slovenski nacionalni televiziji predvajali videospote vseh 42 tekmovalnih skladb. Oddaja bo na sporedu v soboto, 7. maja, ob 15.30 na TV SLO 2.

Posnetek lanskega obletniškega koncerta Največje uspešnice Pesmi Evrovizije bo v torek, 10. maja, ob 19.25 na TV SLO 2.

V četrtek, 12. maja, bodo ob 20.00 na TV SLO 2 predvajali devet najuspešnejših slovenskih nastopov na Pesmi Evrovizije, ob 20.30 pa švedski dokumentarec o lanskem zmagovalcu Mansu Zelmerlöwu.

V soboto, 14. maja, tik pred velikim finalom, pa vas TV SLO 1 vabi k ogledu oddaje Stockholm, 12 točk! avtorice in voditeljice Mojce Mavec.

Priprave na izbor za Pesem Evrovizije 2016 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu EMA 2016, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in Youtube kanalu ter na Snapchatu.

Trije tekmovalni večeri
Prizorišče letošnjega 61. izbora za Pesem Evrovizije 2016, na katerem se bo pomerilo 42 držav, bo Globe Arena v švedskem Stockholmu.

Skozi tri večere bosta evrovizijsko občinstvo popeljala komedijantka, televizijska voditeljica in gostiteljica evrovizijskega izbora leta 2013 Petra Mede in lanski zmagovalec izbora za Pesem Evrovizije Mans Zelmerlöw.

Komentator vseh treh televizijskih prenosov bo Andrej Hofer.