Dijaki Gimnazije Celje - Center, ki je znana po tem, da spodbuja glasbene talente, so v soboto močno stiskali pesti za svojo šolsko glasbeno zasedbo. Zato ni nič nenavadnega, da so svoje junake pričakali bučno, ob ritmih zmagovalne pesmi Disko. "Nenormalno, res, ta podpora. Vedno nam stojijo ob strani in ... iskrena hvala vsem," je ob tem dejal Filip Vidušin, pevec zasedbe.

Sprejem za zmagovalce EME

Skupina Last Pizza Slice oziroma "zadnji kos pice", ki je danes ni manjkalo, je, kot vemo, nastala decembra 2018 v projektu, imenovanem glasbena soba Gimnazije Celje - Center. "Vedno so nam dali prostor za vaje, vedno so nas podprli z opremo in promocijo na splošno," je še poudaril Vidušin.

S takšnim projektom želijo na šoli krepiti kulturno podobo gimnazije, hkrati pa so dobili še zmagovalce EME. "Vse, kar potrebuje mladost, so proste roke s tistimi pravimi mejami, ki jih znamo postaviti izkušenejši v mentorski vlogi, in potem nastajajo čudeži in pravljice, kot je tale," pa je na to dejal ravnatelj gimnazije Gregor Deleja.

Dva od članov zasedbe sicer maja, ko bo v Torinu potekala Evrovizija, čaka matura. Zato so v šoli že vložili prošnjo, da bi dijaka 4. c, Filip in Gašper, del mature opravljala v jesenskem roku.