Waylon je zapustil platformo The Common Linnets. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Waylon je zapustil platformo The Common Linnets. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
The Common Linnets (Nizozemska)
Ilse in Waylon sta se v zaodrju Evrovizije bolj ali manj zadrževala vsak zase. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

"Zelo sem se zabaval z Ilse. Združila naju je ljubezen do države in kantri. Vendar je The Common Linnets projekt Ilse DeLange. Ona ga je zasnovala, in že na začetku je bilo jasno, da se bo spreminjala sestava," je začel svoj zapis na svoji strani na Facebooku Waylon.

Pojasnil je, da mu je začel nenaden evrovizijski uspeh, ki ga je povzročil uspeh pesmi Calm After the Storm, predstavljati preveliko obvezo, zaradi katere bi se moral odpovedati svojemu avtorskemu ustvarjanju. "Odločitev nima nobene zveze z denarjem," je še zapisal Waylon. Sam si želi septembra izdati nov album, katerega ustvarjanje je moral preložiti zaradi evrovizijskega projekta, zdaj pa se mu ne želi odpovedati.

Uspeh nizozemskega evrovizijskega dueta: "Avantura, o kateri sva lahko samo sanjala!"

Ugibanja o razhodu dvojca je sicer delno potrdila že Ilse v pogovoru za MMC pred dnevi, ko je o The Common Linnets ves čas govorila kot o platformi. "Nikoli nisem razmišljala o tako velikem mednarodnem uspehu. Zdaj razmišljam, da bi ta platforma za prijatelje postala platforma za mednarodne glasbenike, ki se povezujejo. Vsak, ki bi imel čas, bi se nam - tako kot pri Bobu Dylanu - lahko pridružil. Zdaj sanjam, da bi se z najinim uspehom lahko projekt razvil mednarodno," je dejala Ilse, ki ostaja na čelu platforme.

Nizozemska javnost pa se je o usodi dueta začela spraševati na začetku tega tedna, ko je Ilse obiskala Avstrijo in Nemčijo v sklopu promocije The Common Linnets, toda le s člani svoje skupine, kjer je vlogo spremljevalnega moškega vokala prevzel Jake Etheridge.