Čuki bodo na stopili drugi po vsrti. NA žrebanju vrstnega reda nastopajočih na letošnji Emi so bili dobro razpoloženi. Foto: MMC RTV SLO
Čuki bodo na stopili drugi po vsrti. NA žrebanju vrstnega reda nastopajočih na letošnji Emi so bili dobro razpoloženi. Foto: MMC RTV SLO
Pevec Jernej Tozon je izžrebal številko dva. Foto: MMC RTV SLO

Čuki so sprva oklevali glede povabila Televizije Slovenija za nastop na letošnji Emi. "Seveda smo bili počaščeni, vendar smo sprva nekoliko oklevali. Usedli smo se in nato odločili, da bomo sodelovali," je za MMC povedal Jože Potrebuješ, vodja Čukov.

Čuki imajo tako kot povabljenci že zagotovljen nastop na finalnem večeru Eme, 1. februarja. S skladbo Mal' naprej pa mal' nazaj, za katero je glasbo in besedilo napisal Jože, pri aranžmaju pa je sodeloval z Marinom Marčelom, bodo na nastopili drugi po vrsti.

V Eminih razglednicah smo vam predstavili že enajst nastopajočih na letošnji Emi. Pred finalnim večerom Eme vam bomo na MMC-ju predstavili še druge.

Kot je povedal Jože, so skladbo snemali v Avstriji v sodelovanju z Andreasom Freijem. "Kljub sodelovanju z Big bandom pesem zveni dovolj slovensko. Je pa nekoliko nenavadna, ker je besedilo v slengu. Sprva sploh nismo vedeli, ali je to sprejemljivo, ampak je ostalo tako," je v smehu povedal Jože in dodal, da besedilo govori o aktualnih časih. "Gre za sodobno sporočilnost za sodobne čase. Saj veste, o sindikatih, delu ..."

Kaj pa nastop? Sprva so Čuki načrtovali nastop s številno plesno skupino, vendar so pozneje izvedeli, da je lahko na odru Eme le šest nastopajočih. "Plesno skupino smo morali zreducirati. Pa nič zato, bodo prišli na svoj račun pa pri snemanju videospota," je pojasnil.

Srajčice jim bo šivala Urška Drofenik
Za podobo Čukov bo tokrat prvič poskrbela oblikovalka Urška Drofenik. Priporočil jim jo je Alan Hranitelj, ki tokrat Čukom ni mogel priskočiti na pomoč zaradi službenih obveznosti v Kanadi. Urška je z veseljem sprejela sodelovanje in po Jožetovih besedah ji je skladba, "živahna, takšna v stilu Čukov", zelo všeč.

Jože je še dodal, da se z uvrstitvijo na Emi ne obremenjujejo preveč. Uspeh bo že, če bo skladba postala uspešnica. "Na Emi ne gre za tekmovalnost z drugimi izvajalci in avtorji. Naša želja je predstaviti vizijo, kako si mi predstavljamo slovenskega predstavnika na Evrosongu," je sklenil.

A. M.