Manca je v Beogradu tudi zaplesala z dirigentom Sergejem Skripko. Foto: Igor Skobelev
Manca je v Beogradu tudi zaplesala z dirigentom Sergejem Skripko. Foto: Igor Skobelev

Njeno karizmatičnost in srčnost glasu, ki so ga zahtevni srbski kritiki postavili med najlepše na svetu, pa bo že osmega aprila lahko občudovalo tudi slovensko, natančneje mariborsko občinstvo. Na koncertu v Mariboru, kjer bo Manca Izmajlova nastopila skupaj z najboljšimi glasbeniki različnih slovenskih orkestralnih zasedb, bodo obiskovalci prisluhnili uspešnicam s platinastih albumov Slovanska duša in Slovensko srce.

Zaljubljena v slovansko glasbo
Manca in njen mož, violinist, producent in avtor 'crossover' projekta Slovanska duša Benjamin Izmajlov, uspešnicam z omenjenega albuma dodajata vse več novih priredb najlepših skladb slovanskih narodov. Slovansko glasbo različnih žanrov, od filmskih, klasičnih tem do popevk, je Slavko Avsenik ml. ovil v popolnoma nove, filmsko navdahnjene aranžmaje. Tako se postopoma pripravljata na novi album, ki bo nadaljeval promocijo slovenske in slovanske glasbe. Z gostovanjem v evropskih prestolnicah želita nežnost in melodičnost te glasbe približati tudi neslovanskemu občinstvu.

Beograjsko občinstvo je konec marca mezzosopranistko Manco Izmajlovo sprejelo z navdušenjem. V polni dvorani Sava center je pred visokimi gosti in v spremstvu Ruskega državnega filmskega simfoničnega orkestra pod taktirko legendarnega dirigenta Sergeja Skripke in srbskega zbora AKUD "Ivo Ribar – Lola" doživela izjemen uspeh, ki ga je občinstvo nagradilo s tremi bisi.