Magnifico je ta album ustvarjal štiri leta. Foto: BoBo
Magnifico je ta album ustvarjal štiri leta. Foto: BoBo

Glasbenik je album za istoimenski film Dragana Bjelogrlića pripravil v sodelovanju s producentom Schatzijem, za aranžma pa je poskrbel Matija Krečič. Pri snemanju je sodeloval tudi Srbski vojaški orkester Stanislav Binički, saj so, kot je na predstavitvi albuma pojasnil Magnifico, želeli ustvariti "malce razpadajoč zvok", zato glasbe niso želeli ustvariti z računalnikom.

Orkester je manjši, ima pa komorni in gostilniški zvok ter značaj. "V našem primeru smo iskali prav to in z rezultatom sem res zadovoljen," je o svojem tretjem filmsko-glasbenem izdelku še dejal Magnifico in dodal: "Zelo sem vesel, da je po štirih leta dela - še nikoli nisem česa počel toliko časa - izšel ta album, ki je zame netipičen, filmski."

Hitro jim je pošla volja, a so jo povrnili
Krečič pa je pojasnil, da je bil izjemno presenečen nad tem, kar jih je pričakalo v Beogradu: "Zelo hitro jim je pošla volja, a smo jo nekako povrnili in uspelo nam je pripeljati stvari do konca. Na koncu smo dobili nekaj neverjetnega, izdelek je zelo šarmanten, zveni pa tako kot mora, sploh za ta film."

Kot posebna gostja na albumu sodeluje tudi španska pevka Luz Casal, ki je ustvarila tudi špansko priredbo pesmi Pukni zoro. Note za to pesem je odkupila tudi beograjska filharmonija, se je še pohvalil Magnifico in dodal, da že nestrpno pričakuje, da bo svojo glasbo slišal "v taki pompozni obliki".

Glasba, še posebej pesem Pukni zoro, je v Srbiji že "ponarodela", kar si Magnifico šteje v veliko čast: "Ni večjega priznanja, kot da se avtor izgubi že 'v štartu' in je stvar postala narodna."

Prihaja niz koncertov
Magnifico bo glasbo s Srbskim vojaškim orkestrom Stanislav Binički in Casalovo predstavil tudi na dveh koncertih v Cankarjevem domu, 1. in 2. novembra, kjer se bodo osredotočili na glasbo iz filma, v "filmskih preoblekah" pa bodo predstavili tudi nekaj njegovih starejših pesmi. Sledila bo turneja v približno 15 mestih, med drugim v Beogradu, Mariboru, Novem mestu in Celju. Casalova pa bo poleg v Ljubljani nastopila le še v Beogradu.