Plavi orkestar so s svojimi uspešnicami navdušili zagrebške oboževalce. Foto: Jure Urek
Plavi orkestar so s svojimi uspešnicami navdušili zagrebške oboževalce. Foto: Jure Urek

Mnogi ljubitelji glasbe "Plavcev", ki so si jih želeli ogledati v Ljubljani, so ostali brez vstopnice, saj sta bila oba koncerta razprodana že teden dni prej, zato so se številni odpravili v Zagreb. Tisti največji oboževalci, ki jim ljubljanski odmerek "plavomanije" ni bil dovolj, pa so si zaželeli skupino videti še enkrat.

Arena ni bila razprodana
Legendarna sarajevska zasedba je hrvaškim oboževalcem priredila nepozaben koncert, poroča Jutarnji list. Toda, za spremembo od Hale Tivoli, ki so jo Plavi orkestar napolnili kar dvakrat, Arena ni bila čisto polna. Je pa treba dodati, da gre za največje hrvaško koncertno prizorišče, ki lahko sprejme več kot 20.000 obiskovalcev.

"Plavci" so po desetih letih spet združili oboževalce vseh generacij in upravičili svoj sloves "kulturološkega fenomena 80. in 90. let prejšnjega stoletja", še piše hrvaški dnevnik. Koncert se je začel s pesmijo Amerika s prihajajočega novega albuma, sledile pa so uspešnice, kot so Suada, Sava tiho teče, Bolje biti pijan nego star in Ako su to samo bile laži.

Po koncertu je sledil after party v klubu Piranha na Jarunu, kjer so vodja Saša Lošić - Loša, ki že leta prebiva v Ljubljani, in drugi presenetili goste z izvedbo pesmi drugih avtorjev, ki so zasedbi še posebej prirasle k srcu. Podobna zabava se je odvijala tudi po prvem ljubljanskem koncertu v klubu InBox.

Nekaj utrinkov z zagrebškega koncerta Plavega orkestra si oglejte v fotogaleriji.