Počitek je nujen. Pa čeprav v blatu. Foto: RTV SLO/K. T.
Počitek je nujen. Pa čeprav v blatu. Foto: RTV SLO/K. T.

To so dnevi, ki jih enostavno moraš doživeti in fotografije, pa naj si bodo še tako dobre, pač ne morejo zaobjeti energije, ki se tri dni, kolikor potek festival, pretaka med obiskovalci na Otočcu.

Mladi in stari pridejo na festival, da bi vsaj nekaj časa okusili drugo frekvenco življenja - tisto, na kateri je svet uglašen. Iti na Rock Otočec je za veliko ljudi, predvsem imam v mislih Dolenjce, kot iti domov. Tu vedno srečaš znance in v nasprotju s srečanji v mestih, kjer se vsem nekam mudi, si tu vzameš čas za pogovor in eno pivce.

Rock Otočec ni le glasbeni festival, je veliko več, o čemer pričajo številni navdušeni obiskovalci. Glasba je seveda v središču dogajanja, a tudi dan nikakor ne mine v dolgočasju. Številne delavnice čez dan poskrbijo, da dan mine, kot bi mignil. Od legendarnih iger v blatu, izbiranja mis mokre majice, modela Rock Otočca, kopanja v reki Krki do uživanja v podvigih Improligašev … Za vsakogar se najde nekaj. Večina obiskovalcev pa vseeno preživi prijetne urice do večernih koncertov v senci, s kozarcem piva v rokah.

Letošnji festival je potekal 30 let po prvem, po letu 1997, ko ga je v svoje roke vzel legendarni Franci Kek, pa deseti zaporedni. Čeprav je bilo obiskovalcev manj kot pretekla leta, predvsem v primerjavi z Rock Otočci, ki so potekali v Prečni, pa so obiskovalci nedvomno preživeli prijeten konec tedna. In zdaj čakamo na Rock Otočec 2007!

K. T.

Kdo pravi, da blato ni zakon? Pa še za kožo je super. Foto: RTV SLO/K. T.
Pogled na oder, ki so ga v soboto najbolj zaznamovali Tomaž Domicelj, Zmelkoowi, Vlado Kreslin in Demolition Group. Foto: RTV SLO/K. T.
Letos so organizatorji poskrbeli, da mam ne bo bolela glava. Obiskovalci so lahko oprali svoje stvari kar na samem prizorišču. Foto: RTV SLO/K. T.
… pa tudi tuši so bili letos res zgledno urejeni. Tudi zato so se številni brezskrbno udeležili tradicionalnih iger v blatu. Foto: RTV SLO/K. T.
Legendarni Vlado Kreslin je nastopil tudi na prvem Rock Otočcu pred 30 leti. Na sobotnem 'špilu' je dokazal, da res sodi med najbolj priljubljene glasbene izvajalce v Sloveniji. Foto: RTV SLO/K. T.
Dogajanje so popestrili tudi tisti, ki se radi igrajo z ognjem, in za svoje vragolije poželi velik aplavz opazujočih. Foto: RTV SLO/K. T.
Mož, ki stoji za vsem in ki je glavna maskota festivala: eden in edini Franci Kek. Foto: RTV SLO/K. T.
A ti veš, kako moram jaz pihati v to reč, da kaj pride ven? Foto: RTV SLO/K. T.
Krka sicer ne velja za čisto reko, ampak po blatu se zdi zelooo čista. Foto: RTV SLO/K. T.
Boj v blatu je nujna reč na Rock Otočcu. Zmaga tisti, ki je bolj umazan, kriteriji pa so zelo zahtevni. Foto: RTV SLO/K. T.
Krka se ne pusti motiti in mirno teče naprej. Foto: RTV SLO/K. T.