Billie Joe naj bi imel težave z zasvojenostjo z mamili. Foto: EPA
Billie Joe naj bi imel težave z zasvojenostjo z mamili. Foto: EPA

Koncerte naj bi odpovedali zaradi težav pevca Billieja Joeja Armstronga, ki se po poročanju številnih medijev zdravi zaradi zlorabe različnih substanc. Na zdravljenje naj bi se po poročanju časopisa Los Angeles Times pevec prijavil po živčnem zlomu, ki je pretekli mesec sledil nastopu skupine na festivalu v Las Vegasu.

Preberite si recenzijo albuma Uno.

Kot je izjavil basist in soustanovitelj Green Dayev Mike Dirnt, se člani zasedbe zavedajo, da koncertov niso odpovedali v ravno "idealnem času", a zanje glavna skrb ostaja pevec Billie Joe. Ob tem ni omenil, da naj bi imel pevec težave z drogami.

Na začetku leta so Green Day napovedali trilogijo albumov, naslovljenih Uno, Dos in Tre. Ti naj bi nadaljevali uspeh, ki so ga fantje leta 2009 poželi z albumom 21st Century Breakdown. Prvi album Uno je bil na prodajnih policah že septembra, drugi bo po napovedih izšel novembra, album Tre pa naj bi po zadnjih napovedih izšel že decembra in ne januarja, kot je bilo sprva napovedano.

"Žal nam je, da smo morali zamakniti turnejo, zato smo se odločili, da se bomo svojim oboževalcem oddolžili s tem, da jim bomo vsaj glasbo ponudili pred terminom, ki smo ga prvotno načrtovali," je dejal bobnar Tre Cool, s pravim imenom Frank Edwin Wright III.