Z albumom Lovebox je duet dobil tudi nekaj nominacij za grammyje in brite. Foto:
Z albumom Lovebox je duet dobil tudi nekaj nominacij za grammyje in brite. Foto:
Groove Armada
Pri prvem singlu novega albuma se je duetu pridružila glasbenica Stush.

Duet, v katerem delujeta Tom Findlay in Andy Cato, je v začetku maja objavil nov album z naslovom Soundboy Rock. Fanta sta svoje nove skladbe označila za grobe, vendar mislita, da niso agresivne. Takšen je tudi njun uvodni singel z naslovom Get Down, ki je nastal v sodelovanju z glasbenico Stush iz Londona.

Britanca sta konec lanskega leta v snemalni studio v Barceloni povabila zanimive goste. Simon Lord iz zasedbe Simian Mobile Disco poje v pesmi The Things That We Could Share, Alan Donohoe iz skupine The Rakes je gost v pesmi See What You Get, Jeb Loy Nichols pa je priskočil na pomoč pri pesmi What's Your Versio?.

Med zvezde s skladbo I See You Baby
Zasedba se je na glasbenem prizorišču pojavila pred desetimi leti z znano down tempo skladbo At The River ter s prvencem Northern Star. Prelomno je bilo leto 1999, ko sta Tom in Andy objavila singel I See You Baby. Proslavila sta se predvsem z refrenom "I see you baby, shakin that ass". Konservativnemu ameriškemu občinstvu verz ni bil všeč, zato so ga za tamkajšnje tržišče spremenili v "I see you baby shakin that thang". To je bila samo dobra promocijska poteza pred izidom njunega drugega albuma Vertigo.

Dvojec Groove Armada je velik uspeh doživel tudi s četrtim albumom Lovebox (2002). Ta jim je prinesel nominacije za grammyje (Best Dance Recording) in nagrade brit (Best British Dance Act).

Glasbenika v zadnjih petih letih nista objavila studijskega albuma, izšla je le njuna kompilacijska plošča The Best Of. Cato se je ukvarjal predvsem s svojim vzporednim bendom Rising 5, Findlay pa je na koncertni turneji nastopal s svojo skupino Sugardaddy.